Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα;;;

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Παναγιώτη Νικολόπουλο είχε την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 στη μία το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου στο δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου, ο υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Αναστάσιος Ροντζώκος...


Η συζήτηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα καθότι η γνωριμία του πρόεδρου και του υποψηφίου κρατεί από τη δεκαετία του 90.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Αναστάσιος Ροντζώκος, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου για την επανεκλογή του στις εκλογές του δικηγορικού Συλλόγου την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει στην πόλη του Λουτρακίου Πταισματοδικείο και Ειρηνοδικείο, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες που είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στην Κόρινθο για την εκδίκαση των υποθέσεών τους.

Άλλωστε, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Ενότητας", σήμερα, ο κάτοικος των Αγίων Θεοδώρων, της Μαυρολίμνης, του Σχίνου και των Πισίων είναι αναγκασμένος να κάνει ολόκληρο ταξίδι για να εξυπηρετηθεί. Ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταβατικού Ειρηνοδικείου στην πόλη του Λουτρακίου ώστε να εκδικάζονται υποθέσεις συγκεκριμένες ημέρες, ωστόσο εξήγησε ότι το ζήτημα αυτό είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Γενικού Γραμματέα κύριου Ν. Κανελλόπουλου.

Ο Αναστάσιος Ροντζώκος, τόνισε ότι "Ένας αυτόνομος δήμος είναι αναγκαίο να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον δημότη και αυτό είναι υποχρέωση του εκάστοτε δημάρχου. Στο θέμα των πλειστηριασμών, είναι απολύτως αναγκαίο οι υποθέσεις να εκδικάζονται εντός των ορίων του δήμου, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα της συμπαράστασης της τοπικής κοινωνίας με σκοπό να αποτραπούν όλοι οι γνωστοί - άγνωστοι που "ορμούν" πάνω στην ακίνητη περιουσία. Σε τοπικό επίπεδο, είναι ευκολότερο να ελεγχθούν οι επίδοξοι "αγοραστές" που ανήκουν στα ύποπτα κυκλώματα και λυμαίνονται ακίνητα του ελληνικού λαού. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό και η αντιμετώπισή του συλλογική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου